Λιπαντικά

23 Απρ 2018
από Admin Admin

Τι είναι το συνθετικό λιπαντικό;

Ένα συνθετικό λιπαντικό περιέχει περισσότερο επεξεργασμένα βασικά λιπαντικά από εκείνα που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά ορυκτέλαια, προσφέροντας καλύτερη προστασία και απόδοση. Τα συνθετικά λιπαντικά κινητήρων προσφέρουν μία πληθώρα από πλεονεκτήματα, που βοηθούν τους κινητήρες να διατηρούν τη βέλτιστη απόδοση τους για πολλά χρόνια. Για να καταλάβουμε καλύτερα τα συνθετικά λιπαντικά, ας δούμε την προέλευση των λαδιών κινητήρων.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι λιπαντικών:

  1. Τα συμβατικά ορυκτέλαια, που είναι και τα παραδοσιακά λιπαντικά
  2. Τα συνθετικά λιπαντικά των οποίων η δημοτικότητα είναι διαρκώς αυξανόμενη

Και οι δύο τύποι λιπαντικών παράγονται από το αργό πετρέλαιο. Η βασική τους διαφορά είναι ότι τα συνθετικά λιπαντικά κατασκευάζονται από πιο προηγμένες διεργασίες διύλισης και είναι υψηλότερης καθαρότητας και ποιότητας από τα συμβατικά ορυκτέλαια. Οι διεργασίες αυτές όχι μόνο αφαιρούν περισσότερες προσμίξεις, αλλά και επιτρέπουν τη δημιουργία μεμονωμένων μορίων λιπαντικού που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των σύγχρονων κινητήρων, προσφέροντας υψηλότερα επίπεδα προστασίας και απόδοσης.


Ποια είναι τα προτερήματα των συνθετικών λιπαντικών;

Η απόδοση των συνθετικών λιπαντικών κινητήρων είναι τυπικά πιο υψηλή, ειδικά από την άποψη της αντλησιμότητας σε χαμηλές θερμοκρασίες, της σταθερότητας σε υψηλές θερμοκρασίες και της προστασίας έναντι των επικαθίσεων. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της μειωμένης φθοράς του κινητήρα, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κινητήρα.

Τα συνθετικά λιπαντικά έχουν αναπτυχθεί ειδικά για να αντιμετωπίσουν τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν μέσα στους σύγχρονους κινητήρες. Παρουσιάζουν καλύτερη ροή από τα παραδοσιακά ορυκτέλαια με αποτέλεσμα την καλύτερη λίπανση των μερών του κινητήρα και την αυξημένη προστασία του. Όταν ένας κινητήρας εκκινεί, ένα ορυκτέλαιο χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να κυκλοφορήσει, επιτρέποντας την τριβή μεταξύ μερών που δεν έχουν λιπανθεί επαρκώς και συνεπώς την πρόκληση φθοράς. Σε αντίθεση, ένα συνθετικό λιπαντικό κυκλοφορεί αμέσως, προστατεύοντας κάθε κινούμενο μέρος του κινητήρα.

Τα συνθετικά λιπαντικά μπορούν επίσης να συμβάλουν στην εξοικονόμηση καυσίμου. Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του κινητήρα σε ένα τυπικό φορτηγό, τα ορυκτέλαια είναι πιο χοντρά και κινούνται πιο αργά, με αποτέλεσμα ο κινητήρας να λειτουργεί με περισσότερες τριβές και λιγότερο αποδοτικά. Τα συνθετικά όμως, ξεκινούν να δουλεύουν πολύ πιο γρήγορα και έτσι ο κινητήρας φτάνει στο αποκορύφωμά της λειτουργικής του απόδοσης πολύ νωρίτερα.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των συνθετικών είναι ότι είναι καθαρότερα, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών αερίων του κινητήρα, σε σύγκριση με τα συμβατικά ορυκτέλαια.

Γιατί τα συνθετικά λιπαντικά κινητήρων είναι τόσο καλά;

Τα λιπαντικά κινητήρα είναι κατασκευασμένα από βασικά λάδια και πρόσθετα. Ένα συνθετικό λιπαντικό περιέχει υψηλότερης ποιότητας βασικά λάδια από ό τι τα συμβατικά ορυκτέλαια, προσφέροντας ανώτερη προστασία και απόδοση. Τα συνθετικά λιπαντικά κινητήρα παρέχουν μια ποικιλία από οφέλη που κρατούν τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας σε βέλτιστη απόδοση για πολλά χρόνια, όπως η αποφυγή φθοράς, η διατηρηση της καθαρότητας του κινητήρα, η εύκολη ροή, η πρόληψη της σκουριάς, η διατήρηση του ιξώδους και η μείωση της τριβής.

Ποιο είναι το κατάλληλο λιπαντικό για το αυτοκίνητό μου;

Χρησιμοποιώντας το σωστό λιπαντικό, βοηθάτε στην προστασία του κινητήρα του αυτοκινήτου σας διατηρώντας τον σαν καινούργιο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να απολαμβάνετε την βέλτιστη απόδοση από τον κινητήρα σας.

Τα λιπαντικά FEDOIL πληρούν ή υπερβαίνουν, τα πρότυπα των κορυφαίων κατασκευαστών έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την προγραμματισμένη συντήρηση ρουτίνας – για την διατήρηση της εγγύησης του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας – όταν ακολουθείτε τις οδηγίες συντήρησης του οχήματός σας.

Εξίσου σημαντικό, το FEDOIL εξοικονομεί ενέργεια στον κινητήρα του αυτοκινήτου σας, βοηθώντας να δώσει την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Έτσι, ενώ το FEDOIL μπορεί να σας κοστίσει λίγο περισσότερο εκ των προτέρων, μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα.

Γραμμη παραγωγής

13 Ιουν 2018
από Admin Admin

Γραμμή παραγωγής

Η διαδικασία παραγωγής των λιπαντικών της Fedoil γίνεται σε πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα η οποία είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Στην διαδικασία παραγωγής δεν χρειάζεται η επέμβαση συνεργατών μας με αποτέλεσμα να μειώενται σημαντικά ο χρόνος παραγωγής και να αποφεύγονται οποιασδήποτε μορφής λάθη.


Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική